Ahjukartulid on eestlaste toidulaual sage toit. Need lihtsalt valmivad ahjukartulid viineritega on toekas toit argipäeva õhtuteks.
KOOSTISAINED
1 kg kartuleid
3-4 sl õli
1 tl soola
1/2 tl köömneid
1/2 tl tüümiani
2 tl paprikapulbrit
3 sl riivsaia
200 g viinereid
VALMISTUSJUHEND
1. Koori ja pese kartulid. Lõika sektoriteks.
2. Keeda kartuleid soolaga maitsestatud vees 10 minutit. Kurna.
3. Kalla kartulid kaussi, lisa juurde õli ja sega korralikult läbi.
4. Lisa sool, köömned, tüümian, paprikapulber. Sega läbi, et maiseained ühtlaselt jaotuksid.
5. Lisa riivasi. Sega läbi.
6. Määri ahjuvorm õliga.
7. Kalla kartulid ahjuvormi. Kata ahjuvorm kaanega või fooliumiga.
8. Pane kartulid 180-kraadisesse ahju 30 minutiks.
9. Viineritele tee otstesse kääridega ristilõiked.
10. Võta ahjuvorm ahjust. Pane viinerid kartulite peale.
11. Kata ahjuvorm uuesti fooliumiga ning pane uuesti 180-kraadisesse ahju 10 minutiks.
Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.